Çevre ve Orman Bakanlığı

Çevre ve Orman Bakanlığı; Çevre ve Orman Bakanlıklarının birleştirilmesi suretiyle kurulmuş bir bakanlıktır. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın amaçları arasında; çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, kırsal ve kentsel alanda arazinin ve doğal kaynakların en uygun ve verimli şekilde kullanılması ve korunması, ülkenin doğal bitki ve hayvan varlığı ile doğal zenginliklerinin korunması ve geliştirilmesi, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi, ormanların korunması, geliştirilmesi ve orman alanlarının genişletilmesi, ormanların içinde ve bitişiğinde yaşayan köylülerin kalkındırılması ve bunun için gerekli tedbirlerin alınması, orman ürünlerine olan ihtiyacın karşılanması ve orman ürünleri sanayinin geliştirilmesi yer almaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı; kültürel değerleri yaşatmak, geliştirmek, yaymak, tanıtmak, değerlendirmek ve benimsetmek, tarihî ve kültürel varlıkların tahribini ve yok edilmesini önlemek, yurdun turizme elverişli bütün imkânlarını ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacak şekilde değerlendirmek, turizmin geliştirilmesi, pazarlanması, teşvik ve desteklenmesi için gerekli önlemleri almak, kültür ve turizm konularıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını yönlendirmek ve bu kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile iletişimi geliştirmek ve işbirliği yapmak görevlerini yürütmektedir.

Kuruma Ait İnternet Sitesi Üzerinden Sunulan Hizmetler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı; Ülkenin enerji ve tabii kaynaklara olan kısa ve uzun vadeli ihtiyacını belirlemek, temini için gerekli politikaların tespitine yardımcı olmak, planlamalarını yapmak, bu kaynakların genel politika esaslarının tespit ve tayinine yardımcı olmak, bu kaynakların değerlendirilmesine yönelik arama, tesis kurma, işletme ve faydalanma haklarını vermek ve düzenlemek, bunların kayıtlarını tutmak ve kuruluş kanununda belirlilen diğer görevleri yürütmektedir.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı; Ülkenin enerji ve tabii kaynaklara olan kısa ve uzun vadeli ihtiyacını belirlemek, temini için gerekli politikaların tespitine yardımcı olmak, planlamalarını yapmak, bu kaynakların genel politika esaslarının tespit ve tayinine yardımcı olmak, bu kaynakların değerlendirilmesine yönelik arama, tesis kurma, işletme ve faydalanma haklarını vermek ve düzenlemek, bunların kayıtlarını tutmak ve kuruluş kanununda belirlilen diğer görevleri yürütmektedir.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın kuruluş amacı; Türk sanayi ve ticaretinin rekabet gücünün artırılması ve tüketicinin korunması için; gerekli politikaları oluşturmak, tedbirleri almak, piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerini gerçekleştirmektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; Çalışma hayatını, işçi-işveren ilişkilerini, iş sağlığı ve güvenliğini düzenlemek, denetlemek ve sosyal güvenlik imkânını sağlamak, bu imkânı yaygınlaştırmak ve geliştirmek, yurt dışında çalışan işçilerimizin çalışma hayatından doğan hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek amacıyla kurulmuştur.

Kuruma Ait İnternet Sitesi Üzerinden Sunulan Hizmetler

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı; Kalkınma plan ve programları doğrultusunda köylerin kalkındırılmasını, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesini sağlamak, görev alanına giren altyapı tesisleri ile tarımsal, sosyal ve ekonomik kamu hizmetlerini yürütmek amacıyla kurulmuştur.

Ulaştırma Bakanlığı

Ulaştırma Bakanlığı; Ülkenin ulaştırma ve haberleşme sistem ve hizmetlerinin ülkenin ihtiyaçlarına uygun olarak tesisi ve geliştirilmesini yapmaktadır. Devletin ulaştırma ve haberleşme hedef ve politikalarının saptanması ve uygulanması amacıyla gerekli araştırmaları yapmak ve yaptırmak, ulaştırma ve haberleşme işlerinde kamu düzenini, mal ve can güvenliğini sağlayacak biçimde önlemler almak, aldırtmak ve uygulanmasını izlemek ve denetlemek amacıyla kurulmuştur.

Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı; Ülke insanlarının yaşamının beden ve ruh sağlığı içinde devamını sağlamak, ülkenin sağlık koşullarını düzeltmek, bireylerin ve toplumun sağlığına zarar veren etkenlerle savaşmak ve halka sağlık hizmetlerini ulaştırmak, sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermelerini sağlamak amaçlarıyla kurulmuştur.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı; Türkiye'de kamu hizmetlerinde memleketin imarı ile ilgili işlerin yürütmekte görevli kuruluşların bağlı olduğu bir kurumdur. Ülkenin altyapı ihtiyacını karşılamak üzere; yapı işleri, karayolları, demiryolları, limanlar ve kıyı yapıları, hava meydanları, akaryakıt ve tabii gaz boru hatları ve tesisleri inşaatı ile esaslı onarımların yapılması ve yaptırılması, fiziki planlama, imar planı uygulaması, konut, yapı malzemesi, afet uygulaması hizmetlerinin etkili, düzenli ve süratli olarak görülebilmesi için kurulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı; Türkiye Cumhuriyeti'nde eğitim ve öğretim hizmetlerini planlamak, programlamak, yürütmek, takip ve denetim altında bulundurmak, Türk Vatandaşlarının yurt dışında yapılacak eğitim ve öğretimi ile ilgili hizmetleri düzenlemek ve yürütmek, ayrıca eğitim ve öğretim konularında Yükseköğrenim gençliğinin barınma, beslenme ihtiyaçlarını ve maddi yönden desteklenmelerini sağlamak, her çeşit örgün ve yaygın eğitim kurumlarını açmak ve yükseköğretim dışında kalan öğretim kurumlarının açılmasına izin vermek ve kuruluş kanununda belirlilen diğer görevleri yürütmektedir.

Maliye Bakanlığı

Maliye Bakanlığı; maliye politikalarının hazırlanmasına yardımcı olmak, maliye politikasının uygulanması, uygulamanın izlenmesi ve denetlenmesi hizmetlerini yapmaktadır.

Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti' nin dış politikasının tespiti için hazırlık çalışmaları yapmak ve tekliflerde bulunmak, dış politikayı Hükümetçe tayin ve tespit edilecek esaslara göre uygulamak ve koordine etmek, Türkiye Cumhuriyeti' nin yabancı devletler ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerini yürütmek ve kuruluş kanununda belirtilen diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.

İçişleri Bakanlığı

İçişleri Bakanlığı; yurdun iç güvenliğini ve asayişini sağlamak, kamu düzenini korumak, illerin genel idaresini düzenlemek, mahalli idareler üzerinde merkezi idare adına vesayet makamı olarak nezarette bulunmak ve idari açıdan aldığı kanuni tedbirlerle bu idarelerin gelişmelerine yardımcı olmak, halkın nüfus ve vatandaşlık işlemlerini yerine getirmek, muhtemel savaş ve tabii afetler konularında sivil savunma hizmetlerini yürütmekle görevli bu bakanlık, üstlenmiş olduğu bu çok önemli görevleri merkez ve taşra teşkilatları marifetiyle yerine getirmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı; Milli güvenliğin sağlanması ve Silahlı Kuvvetlerin savaşa hazırlanmasında Türk Silahlı Kuvvetlerini siyasi, idari, mali ve hukuki yönden desteklemek amaçlarıyla kurulmuştur.

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanlığı; Adalet kurumlarının açılması, geliştirilmesi ve denetimi, adalet hizmetleri ile ilgili araştırma ve hukuki düzenlemelerin yapılması, bakanlıklarca hazırlanan kanun ve kanun hükmünde kararname taslaklarının Türk hukuk sistemine ve kanun yapma tekniğine uygunluğunun incelenmesi ve kanunlarla verilen öteki görevlerin yerine getirilmesi amaçlarıyla kurulmuştur.

Genelkurmay Başkanlığı

TSK'nın vazifesi Anayasa ve yasalarla belirlenmiş olup, 2000'li yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri, yeni güvenlik sorunlarına ve krizlere uygun şekilde reaksiyon göstermek, belirsizliklere karşı hazır olmak, iç ve dış tehdit ve risklere karşı ülkenin güvenliğini sağlayabilmek için: caydırıcılık, güvenlik / harekat ortamının şekillendirilmesi, savaş dışı harekat (Barışı Destekleme Harekatı, Doğal Afet Yardım Harekatı ve İç Güvenlik Harekatı), kriz yönetimi, sınırlı güç kullanımı, Konvansiyonel Harp gibi faaliyetleri icra etmektir.

Başbakanlık

Başbakanlığın kuruluş amacı; bakanlıklar arasında işbirliğini sağlamak, Hükümetin genel siyasetinin yürütülmesini gözetmek, Devlet teşkilatının düzenli bir biçimde işlemesini sağlamak, Anayasa ve kanunlarla Başbakana verilen görevleri yerine getirmektir.

TBMM Başkanlığı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM);Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yasama organı olup yasama yetkisini Türk Milleti adına kullanır. Anayasanın 75, 76, 77, 79 ve 80. maddelerine göre milletçe genel oyla seçilen milletvekillerinden oluşur. Kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, Bakanlar Kurulunu ve bakanları denetlemek, Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek, bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek ve kabul etmek gibi görev ve yetkileri  bulunmaktadır.


Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder. Anayasa'nın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir. Bu amaçlarla, Cumhurbaskanı Anayasamızın 101, 102, 103, 104, 105, ve 106. maddelerinde belirtilen görevleri yürütmektedir.